Tijdens de slotbijeenkomst van de G1000Heerenveen op zaterdag 25 mei presenteren de werkplaatsen hun voorstellen voor een toekomstbestendig centrum van Heerenveen. Na de presentaties van de werkplaatsen stemmen de leden van de Burgerraad op alle voorstellen. De voorstellen die worden aangenomen, vormen samen het Burgerbesluit Centrum Heerenveen. Bekijk alle voorstellen

Wie mogen stemmen op 25 mei?
Alleen deelnemers aan de Burgertop van 9 februari 2019 kunnen op zaterdag 25 mei zitting nemen in de Burgerraad en stemmen op de voorstellen. Zij hebben via e-mail een uitnodiging voor de Burgerraad ontvangen. Was je op 9 februari niet aanwezig maar ben je benieuwd naar de resultaten en de voorstellen? Meld je dan als belangstellende aan voor de slotbijeenkomst. Je kunt dan bij alle onderdelen aanwezig zijn, je mag alleen geen stem uitbrengen op de voorstellen. Meld je aan als belangstellende

Programma
De slotbijeenkomst op 25 mei vindt plaats in de kantine van het King College aan de Dominee Kingweg 10. Het (voorlopige) programma:

9.00 uur          Inloop met koffie en thee
9.15 uur          Welkom en introductie
9.35 uur          Presentatie van de voorstellen (bekijk het schema)
12.25 uur        Lunch
13.00 uur        Presentatie van de voorstellen (bekijk het schema)
14.10 uur        Pauze
14.45 uur        Opening plenaire vergadering van de Burgerraad
14.55 uur        Stemming en besluit
15.55 uur        Presentatie en ondertekening Burgerbesluit
16.15 uur        Overhandiging Burgerbesluit
16.30 uur        Afronding en borrel
17.15 uur        Einde programma

Presentaties (9.30 – 14.15 uur)
De werkplaatsen presenteren hun voorstellen voor het centrum van Heerenveen aan drie panels, van inwoners, werkgevers/ondernemers en politici. Iedereen kan bij deze panelgesprekken aanschuiven en meeluisteren met het gesprek, om informatie te verzamelen over de voorstellen. Het schema met alle panelgesprekken vind je hier. De bedoeling van de presentaties en de panelvragen is dat de toehoorders een onderbouwde mening over de voorstellen kunnen vormen. Samenvattingen van alle voorstellen vind je hier.

Vergadering Burgerraad
Om 14.45 uur begint de plenaire vergadering van de Burgerraad. Onder leiding van burgemeester Van der Zwan stemt de Burgerraad op alle voorstellen van de werkplaatsen. Na afloop van de G1000Heerenveen biedt de burgemeester het Burgerbesluit aan de gemeenteraad aan, met het verzoek de voorstellen in behandeling te nemen. De gemeenteraad heeft toegezegd de voorstellen te bespreken in juni 2019. De raad geeft dan aan hoe zij kan bijdragen aan de realisatie van de voorstellen.

Aanmelden
De slotbijeenkomst op zaterdag 25 mei is voor iedereen toegankelijk, maar het is noodzakelijk om je van te voren aan te melden.

MELD JE NU AAN

Share This